je baby in de buik en papa

Klank verbindt jezelf met de baby in de buik en met papa

In verwachting zijn jullie samen, maar zwanger ben alleen jij als vrouw. Voor de meeste vaders is het pas concreet als de baby geboren is.

Gelukkig is er steeds meer aandacht om de vader te betrekken bij het contact met de baby in de buik.

Dit is de CRDL. Mama legt 1 hand op de touchpad van de CRDL. Als papa 1 hand op de CRDL legt en de andere hand op de blote buik van mama legt, volgt er een geluid. Dit geluid varieert wanneer de druk verandert. Dus lichtjes tokkelen op de buik geeft een ander geluid dan de vlakke hand op de buik of aaien. Er ontstaat speels contact tussen papa, de baby en mama.

De CRDL zet aanraking om in geluid en wordt gebruikt in de zorg om een nieuwe manier van communicatie aan te bieden. Met name bij mensen die in een andere realiteit leven. Maar ik heb ontdekt dat het zo ook gebruikt kan worden en dat het heel speciaal is. Samen kunnen jullie voelen hoe de baby reageert. Sommige geluiden vindt het fijn en andere niet. Je speelt dus echt samen.

De geluiden die uit de CRDL komen kunnen we instellen op o.a. de thema’s natuurgeluiden, dierengeluiden of muziekinstrumenten.

Meer informatie over de CRDL (in de zorg) lees je hier.

Tijdens deze sessie zijn er ook andere instrumenten om mee te spelen. En jullie kunnen samen voor de baby zingen/neuriën. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen liedjes uit de tijd van de zwangerschap herkennen en dat deze klanken in hun leven rust bieden.

Kanttekening: De term papa kan vervangen worden door partner. Of als je dit bijzondere moment wil delen met een dierbare vriendin of ander familielid dan zijn jullie natuurlijk ook welkom.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op.