Gratis proefles Dancing For Birth

Dansen tijdens je zwangerschap is niet zomaar een hype die is komen overwaaien uit Amerika. Uit archeologische vondsten is gebleken dat dans/muziek/zingen al vanaf de prehistorie werd ingezet om de vruchtbaarheid te bevorderen, de zwangere vrouw vitaal te houden en een soepele zwangerschap te stimuleren.

De vrouw werd hoog gerespecteerd als LEVENSCHENKENDE

Dansen, zingen, muziek en plezier maken, veel vrouwen vinden dat spannend! Hoe dat komt lees je terug in mijn blog “Waar komt de blokkade in expressie bij vrouwen vandaan?”. Vind jij dat ook spannend? Dan heb ik deze video voor jou gemaakt.

Pas sinds de opkomst van de Romeinen en het Christendom zijn deze tradities langzaam bijna uitgeroeid geraakt. Gelukkig is dit niet volledig gelukt! Vanuit verschillende culturen over de wereld is er genoeg bewaard gebleven en deze wijsheid mag nu weer herinnerd en verspreid worden.

Ben jij niet zwanger?

Wacht even dit, kan toch interessant voor jou zijn.
Lees de uitleg in mijn blog “dans voor creatie” en kom mee dansen op 17 mei

de sjaals en de muntjes-rokjes brengen speelsheid naar boven

Wat is Dancing For Birth?

Dancing For Birth ™ is een (zwangerschaps) cursus ontwikkeld door Stephanie Larson en heeft dansvormen en tradities vanuit verschillende werelddelen in een eigentijds jasje gestoken.

Deze (zwangerschaps)cursus bestaat uit een reeks van lessen. Elke les bevat een blok:

  • dansen/vieren
  • bewustzijn/herinneren
  • sharing circle
ontvang steun van je sisters

Is zwanger en dansen niet te zwaar? Het tempo ligt bewust laag, de dansjes zijn simpel en kunnen nog verder versimpeld worden, zodat je op je eigen manier mee kunt doen.

Deze cursus richt zich op de vier fases: kinderwens, zwangerschap, bevalling en moederschap.
Jezelf en elkaar positief bekrachtigen staat centraal.

Ben jij niet Zwanger?
Persoonlijk vind ik dat je de zwangerschap als een metafoor kunt zien en alle onderwerpen kunt toepassen op ALLE fases in je leven.
Zoals bijvoorbeeld de dansvorm “I welcome change” of “Walk into the unknown”

Effecten
Het dansen heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid van je lichaam het raakt ook je emoties en je daadkracht. Je bouwt niet alleen een relatie op met je kindje maar ook een vriendschap met jezelf. Je zult beter je intuïtie kunnen horen en van daaruit helder voelen/zien hoe jij jouw zwangerschap/bevalling/
moederschap/leven wilt vormgeven (ondanks alle verschillende meningen in je omgeving).

Wat is mijn drijfveer om deze zwangerschapscursus te geven?

Klik hier door om mijn drijfveer te lezen.

Examenonderdeel

Ik kijk ernaar uit om examen te doen als instructor Dancing For Birth lessen !

  • vrijdag 17 mei is mijn examen: deze proefles wordt opgenomen en beoordeeld

Kom jij mij helpen door mee te dansen?

Een examen voorwaarde is de deelname van minstens 3 zwangere vrouwen in mijn les. De groep mag aangevuld worden door geïnteresseerde vrouwen, bijvoorbeeld vrouwen met een kinderwens, professionals uit het geboorte werkveld of vrouwen die dansexpressie willen geven aan hun creatiekracht.

Praktische informatie

vrijdag 17 mei van 14.30- 16.30 = mijn examen
Adres: Rueckertbaan 219 in Tilburg
Aanmelden: info@viaklank.nl of 0652567660

Onvergetelijke ervaring

Houd jij van dansen? Wil jij graag vreugde en verbinding ervaren gedurende je zwangerschap? Het zal een onvergetelijke ervaring voor je zijn die je kracht geeft om in vertrouwen richting je bevalling te gaan.

Je hoeft niet “goed” te dansen. De dansjes zijn laagdrempelig en het gaat om jouw plezier, niet om de perfectie van je vorm. Jij wordt niet beoordeeld alleen ik naar mijn vaardigheden van het lesgeven.

gedragen voelen
Fotograaf Justina van Baal

In ruil voor jouw gratis deelname geef je toestemming dat de video/foto’s gebruikt zullen worden als promotiemateriaal voor lessen die ik geef nadat ik mijn certificaat heb behaald (voordat de foto’s gedeeld worden, kun je ze wel inzien).

Wil jij komen dansen? Laat het me dan weten. Ken je iemand die dit fantastisch zou vinden? Vertel het graag verder. Deel het Facebook event

Ben jij een professional werkzaam in de geboortezorg of ken jij iemand die dat is? Ik kom er graag mee in contact om meer te delen over Dancing For Birth.

Contact opnemen kan via info@viaklank.nl of 0652567660

Liefs Ernestine van de Pol