Natuur coaching

Shirin- yoku > bosbaden. “Het bos als medicijn”

In elk seizoen is de natuur er voor jou. Ook nu in tijden van Corona. Maak daar gebruik van! Moeder Aarde wacht op jou.

In de natuur is er een optie om 1,5 meter afstand houden. Er is ruimte genoeg op de rustige plekken waar we kunnen afspreken. Dat hoeft niet perse het bos te zijn:

De zandvlaktes van de Loonse en Drunense duinen, verbreden je blik op je situatie.

De water -en bosrijke omgeving van Oisterwijk brengen je dichterbij je emoties. Ook in het Leijpark van Tilburg of de Oude Warande, zijn krachtige plekken.

Tijdens het natuur coachingsgesprek zetten we een vraag in waarna je heldere inzichten zult ontvangen of jezelf krachtiger voelt. Het doel kan ook zijn dat ik je ondersteun om de verbinding te voelen met de (liefde) van de natuur.

Bosbaden-Shinrin-yoku
Dit natuurlijke principe van in de bossen zijn en de natuur via al je zintuigen binnen te laten komen heeft in Japan de benaming “Shinrin-yoku”. Het is daar zeer populair vanwege de positieve werking die aanwezigheid in het bos je oplevert. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Shinrin-yoku je hartslag en bloeddruk verlaagt, de productie van stresshormonen vermindert, je immuunsysteem verbetert en je gevoel van welzijn vergroot.

Omdat je je laat onderdompelen in een bad van natuurlijke prikkels, is Shinrin-yoku vertaald naar bosbaden. Principes van bosbaden zijn verweven in mijn sessies.

Vind je het spannend om in de natuur af te spreken, omdat er ook andere mensen zijn? Ik houd daar rekening mee met de uitgekozen plekken en begeleid je om je spanning los te laten.

Wil jij de natuur op je in laten werken? Maak dan een afspraak.

Na aanmelden ontvang je van mij een gezondheidscheck en hygiëne richtlijnen. Mocht jij (of ik) klachten hebben dan wordt de afspraak kosteloos geannuleerd of verzet.