de ander

Klank overbrugt verschillen

Gedachten en oordelen (over de ander of je situatie) kunnen letterlijk tussen jou en de ander in staan. Wanneer je geen taal gebruikt in je communicatie, kom je uit je hoofd en kun je de ander beter voelen.

De duo-sessie kun je vanuit totaal verschillende situaties aangaan. Ik geef hier enkele voorbeelden. Je verlangt naar (meer) verbinding:

  • Omdat er spanning is ontstaan in jullie relatie en jullie er met woorden niet uitkomen.
  • omdat jullie relatie stabiel is en jullie graag verdieping zoeken en/of speelsheid.
  • omdat jullie in verwachting zijn en contact willen met de baby en elkaar.
  • omdat je de verbinding niet (meer) kunt vinden. Jouw familielid of bewoner leeft immers in een andere realiteit. Denk aan een ernstige mate van autisme, dementie of een verstandelijke beperking. Je bent op zoek naar manieren om je gelijkwaardig op te stellen.

Voor elke situatie geldt:
Klank opent en verbindt en brengt je tot lagen waar je met je verstand niet bij kunt.

In deze sessie laat ik jou samen met je partner, familielid of cliënt mijn muziekinstrumenten ontdekken. Het is juist het NIET-weten, de staat van verwondering en genieten die jullie verbindt!

Deze diepere laag van verbinding VOEL je. je ziet de ogen van de ander stralen, een glimlach verschijnen, misschien een traan over de wang. Het is voor ieder verschillend.

Het gaat niet om muziek maken zoals we gewend zijn, maar om speelsheid. Ervaring of kennis met muziek is totaal niet nodig. Deze instrumenten kunnen niet vals en alles wat je doet is goed. Het gaat om de reactie die het bij de ander losmaakt en hoe je daarmee omgaat. Voorbeelden van de instrumenten zijn ratels, drums, belletjes, oceandrum, rainmaker en de CRDL.

Ik laat je graag ervaren hoe jullie op een speelse manier dichter tot elkaar kunnen komen.

Verbinding voelen met je dierbare is toch goud waard?

interactie via klank

Het is zinvol om meerdere sessies in te plannen zodat je jouw inzichten ook werkelijk zult inzetten in het dagelijkse leven. Je ontvangt hierbij begeleiding in dit proces.

Duur sessie: 2 uur
Prijs van één duo-sessie: €120
Traject van 4 duo-sessies: €380
Informeer naar de kosten wanneer ik naar een zorginstelling reis.

Ervaringen deelnemers:

“Ernestine weet op een bijzondere manier sferen naar boven te halen die geheeld en geliefd mogen worden in ons als koppel. Zij doet dit subtiel doch krachtig met stem, instrumenten en met heel haar wezen. Ik heb in een oertaal kunnen spreken met mijn geliefde, waardoor alle beperkingen en afstanden wegvielen en wij harmonieus weer naast elkaar stonden.”

Verlang jij naar meer verbinding met je dierbare?

Maak een afspraak voor de duo-sessie