Contact met klank

Muziek is een bijzonder middel om contact te maken. Muziek doorbreekt namelijk alle barrières.

Denk aan barrières in de communicatie bij mensen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking.

De muziekinstrumenten die ik gebruik zijn voor iedereen haalbaar om te gebruiken. Ze hebben namelijk geen toonladder en je kan dus nooit vals gaan of iets fout doen.

Voorbeelden van mijn instrumenten zijn de CRDL, ratels, rainmaker, oceandrum, klankschalen en belletjes.

Universele basisbehoeften
Aanraking, veiligheid en verbondenheid zijn drie belangrijke basisbehoeften. Toch worden deze behoeften niet bij iedereen bereikt. Wanneer je de wereld om je heen niet begrijpt en je niet op dezelfde golflengte zit als de mensen om je heen, kan het gevolg ongewenst gedrag zijn. Denk aan isolement, dwanghandelingen of repetitieve geluiden.

Ik zie dit gedrag als het signaal “help mij met jou in verbinding te komen”. En die noodkreet kunnen we beantwoorden door zelf op een andere golflengte te gaan zitten en op een totaal andere manier te gaan communiceren.

Klanksessie
Tijdens een klanksessie ontmoet ik jouw cliënt of dierbare juist in zijn basisbehoeften en zorg ik dat contact/verbinding WEL mogelijk is. Hij of zij zal hierdoor lekkerder in z’n vel komen te zitten en bij herhaling van dergelijk contact minder probleemgedrag uiten.

Gun jij jouw dierbare dit moment van gezien en gehoord worden?

Maak een afspraak voor een klanksessie die ik samen met die persoon heb.

Jij en jouw cliënt of dierbare
Wil jij zelf het contact met jouw dierbare verdiepen? Tijdens een sessie met z’n drieën ervaar je op een speelse manier hoe jullie dichter tot elkaar kunnen komen. Meer informatie hierover vind je terug bij duo-sessie.

Deze puurheid in de verbinding brengt jou ook dichter tot jouw Bron. Dan blijkt dat wat we bestempeld hadden als beperking een enorme verrijking te zijn!