bellen met oma

De video waarin mijn oma waarschuwt dat WOII begon met het uitsluiten van mensen, is op Twitter > 50.000 keer bekeken. Ze heeft allerlei positieve reacties ontvangen dat ze gehoord wordt in haar waarschuwing. Ook zijn er verzoeken binnen gekomen of oma meer video’s wil delen.

Oma voelt zich vereerd dat mensen meer willen zien. Ze heeft zoveel te delen dat ze zich afvraagt op wat precies dan die mensen zitten te wachten. Dus laat maar weten. Aan de andere kant twijfelt ze omdat deze video spontaan was opgenomen en ze het ongemakkelijk vindt om zich te gaan settelen voor de camera.

Over de oorlog zelf heeft oma heel haar leven zo min mogelijk gepraat. Ze zegt dan ‘Het is te erg wat ik heb meegemaakt’. Daar heeft ze ons niet mee willen belasten. Ook al zeiden wij dat het bevrijdend zal werken. Het is het verleden, ik ga nu niet het heden laten vertroebelen door wat al is geweest, zijn haar woorden. Die emoties over toen zijn erg zwaar voor haar om mee te dealen. Liever telt ze haar zegeningen. 

Oproep

Oma heeft wel interesse om met mensen te (video)bellen. Ik zeg al jaren dat het zonde is dat meerdere mensen alleen zijn. Dat is een kwestie van verbinden. Oma ging er graag op uit, maar vanwege haar keuze en recht zich niet te willen vaccineren wordt zij opnieuw buitengesloten. Vandaar mijn oproep voor haar en jou. Om oma te beschermen tegen oplichters van oudjes (of een overvloed aan positieve aanvragen) zullen de contacten via mij gaan.

Oma is vrienden geworden met mensen van allerlei (jonge) leeftijden. In een bejaarden tehuis heeft ze daarom nooit willen wonen.

Heb jij behoefte aan een praatje met oma (over iets anders dan de oorlog)? Stuur dan via de contact button een berichtje waarin je jezelf voorstelt en als het goed voelt krijg je haar mobiel nummer. 

Liefs Ernestine

Verbinder en Soundhealer bij ViaKlank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s