Dans voor creatie

Geboorte als metafoor
Met z’n allen “geven we continue geboorte”, niet per se aan een kind. Alles wat jij doet, zegt en zelfs denkt heeft consequenties. Het leidt elk moment tot een Nieuw Nu dat jij hebt geschapen binnen jouw realiteit. 

Denk ook eens aan project. Het eindresultaat is er niet opeens gekomen. Het begon met een zaadje in jou, je hebt het bij je gedragen. Om het resultaat geboren te laten worden heb je een proces afgelegd. Je hebt hiervoor dingen “wel” gedaan en dingen “gelaten” dat kunnen handelingen of acties zijn geweest, maar denk ook aan je plek innemen.

Fotografe Justina van Baal

Bewust scheppen en eerlijke communicatie

Hoe bewust ben jij van dat wat jij schept? Durf je te scheppen, wat jouw innerlijke wijsheid je ingeeft? Je kunt deze creatiekracht namelijk inzetten voor elk probleem of uitdaging die je ervaart in het leven. ———> Dit is de basis van al mijn coaching. 

Mijn begeleiding richt zich erop dat jij je stem durft te laten horen. Maar eerst is er dus die reis naar binnen om te voelen wat er speelt, wat er mag veranderen, wat er nodig is. En dat vervolgens te communiceren. 


“Stand up for birth” betekent dus vrij vertaald
“Ga staan voor jouw creatiekracht”
ofwel
“wees trouw aan jouw innerlijke wijsheid en handel daarnaar”

Er zijn veel verschillende manieren om die reis naar binnen te maken en vol vertrouwen en stevigheid weer naar buiten te keren.  

Wanneer je lichaam op slot is geraakt, zit je vast. Door te bewegen kom je weer in beweging zowel naar binnen (contact met je intuïtie) als naar buiten (contact/communicatie met je omgeving). 

Je intentie (wat eerst alleen een concept was) belichaam je ook wanneer je erbij beweegt. Of zoals tijdens mijn andere sessies, je het uitdrukt met je stem of uitdrukt met een muziekinstrument. 

fotografe Justina van Baal

Intuïtief en danspasjes

Tot nu toe is het mijn werkwijze geweest om mensen uit te nodigen intuïtief te bewegen en intuïtief geluid te maken. Regelmatig zag ik dat deze drempel voor mensen te hoog lag. 

Om deze reden heb ik mijn aanbod verbreed. Je kunt nu voor meer structuur in de sessies kiezen. Deze pasjes zijn er voor jou om een houdvast te hebben. 

De danspasjes zijn enorm simpel. In eerste instantie had ik weerstand tegen de eenvoud van de pasjes. Tot ik me volledig kon overgeven aan de eenvoud en ontdekte hoe ENORM krachtig deze danspasjes zijn. Achter elke beweging zit een betekenis. Omdat je niet hoeft na te denken over de vorm, kun je bewust je richten op de inhoud/intentie.

Bijvoorbeeld: je stapt op de muziek en maakt de beweging dat je iets van de grond pakt en het naar je hart brengt. Je zegt erbij “ik ben de Aarde dankbaar” en allerlei variaties waar jij dankbaar voor bent. 

Deze danspasjes komen uit Dancing For Birth™. In oorsprong is het een zwangerschapscursus. Persoonlijk vind ik de inhoud waardevol voor elke vrouw! Het samen dansen met alleen vrouwen is al een speciale ervaring op zich! 

Wat komt er nog meer aanbod in de cursus naast dans:

  • bewustzijn/anatomie van eigen lichaam
  • ontspanningsoefeningen
  • bekrachtigend denken
  • spelen/plezier hebben
  • sharing circle
  • vrouwen tradities van over de hele wereld
Fotografe Justina van Baal

Aanmelden

Op dit moment is er geen lopende cursus. Interesse tonen kan altijd. Bij voldoende animo kan ik een groep starten. Toon je interesse via info@viaklank.nl

Liefs Ernestine van de Pol
ViaKlank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s