Gevangen in je lichaam en in de strijd

Eer je leven, morgen kan alles anders zijn! Joske weet daar alles van.

“Ik ben een jaar geleden met Ernestine in contact gekomen. Dit omdat ik 6 jaar na mijn herseninfarct nog steeds aan het worstelen was met mijn nieuwe ik!”

Welk beeld heb jij over jezelf? Vaak identificeren we ons met het beroep dat we uitvoeren, de hobby’s die we uitvoeren en alledaagse activiteiten die ons leven vullen. Ik gebruik expres het woord uitvoeren, omdat het iets is dat we DOEN. Soms is het omdat we het zelf leuk vinden om te doen. Andere activiteiten voeren we uit omdat we denken dat andere mensen dit van ons verwachten, of omdat het een bepaald aanzien geeft.

Maar wat nu als je “de normaalste dingen” vanaf morgen niet meer kunt doen? Stel je voor dat je aan 1 kant verlamd bent, dat je niet meer kunt lopen, praten lastig is en concentreren en luisteren veel moeite kost. Gedeeltelijk herstel is met revalidatie mogelijk, maar niets zal meer hetzelfde zijn als de dag voor het herseninfarct.

Waarschijnlijk is het een ver van je bed show, maar dit te lezen kan wel duidelijkheid geven over je eigen leven, juist vanwege de uitvergroting!

Doen versus Zijn
Wat ik (Ernestine) belangrijk vind voor ieder om te beseffen is dat Wie je werkelijk BENT niet alleen afhangt van wat je DOET. Dit geldt voor ons allen: voor wie fysiek alles kan en als je beperkingen hebt. Ik bied bij lastige situaties een nieuw perspectief om de situatie draaglijker te maken.

Ik werd mij hiervan bewust toen ik met een zware hersenschudding op een yoga vakantie was. Ik kon niet meedoen met de houdingen, ik kon ‘alleen’ aanwezig zijn. “Alleen” is niet minder maar juist heel waardevol. Ik zat daar vredig en voelde sterk “ik ben niet wat doe of kan, ik BEN de oneindige energie, die ik noem Ernestine.” Het heeft mij geïnspireerd om andere mensen bewust te laten zijn van hun eigen energie.

Traject “ontdekken wie je werkelijk bent en dat in je leven uitdrukken”
Bij de kennismaking heb ik tegen Joske gezegd dat ik haar niet haar oude leven terug kan geven, maar dat we wel kunnen kijken naar alle emoties en gedachten die ze heeft over deze nieuwe situatie. Wanneer je iets anders WILT van het leven dan dat er IS, dan heb je strijd.

De inhoud van mijn sessies gaat over ZIJN met wat er is. Dus eerst te zijn met de strijd die er is, deze te mogen loslaten en uiteindelijk (vredig) zijn. Hoe onwaarschijnlijk het haar ook leek, ze stapte met openheid het proces in.

“Omdat ik geen prater ben en niet graag op een stoel bij een psycholoog zit heb ik de liefdevolle coaching die Ernestine toepast  als zeer prettig en doeltreffend ervaren.
Doordat ik altijd met mijn vragen bij Ernestine terecht kon had ik het gevoel dat zij er altijd voor mij was.

Ernestine heeft op haar manier mijn hand een jaar vast gehouden en nu ben ik zover dat ik positief vooruit kan kijken met de zekerheid dat Ernestine er nog steeds voor mij is. ”

Beeld van wat ik doe
Je hebt nu waarschijnlijk nog geen concreet beeld wat ik tijdens mijn sessies DOE. Maar dat is nu precies waar het Wel en Niet over gaat. Ik moest voor een traject opschrijven wat nu de vaardigheden zijn waar ik heel goed in ben en die van grote waarde zijn. Een woord is een omgrenzing of kader van een concept. Terwijl wat ik doe juist gaat over het voelen van je oneindigheid, je grootsheid in het ZIJN.

instrumenten ViaKlank

Het is een ERVARING die ik je bied. Het zijn mijn “klanken en mijn liefdevolle ZIJN” die ik als middel (vandaar ViaKlank) inzet om je dit gevoel van oneindigheid te laten ervaren. Dus voorbij de begrenzing van je lichaam of je (schijnbare) mogelijkheden. Afhankelijk van wat jij fijn vindt lig/zit je ontspannen of beweeg jij terwijl je dit ontvangt.

Hoe dieper dit gevoel van eigenwaarde verankerd raakt in jou, hoe veiliger je je voelt om nieuwe ervaringen in het leven op te doen en te genieten.

Boosheid en teleurgesteldheid maakten bij Joske plaats voor geluk. Dit is waar het over gaat. De ruimte die er ontstaat als alle boze energie die eerst uitging naar de strijd (dat is vermoeiend!) nu gestoken kan worden om weer deel te nemen aan het sociale leven. Joske bedacht zelf creatieve oplossingen voor de problemen waar ze tegen aan liep. Elke nieuwe ervaring gaf haar weer kracht en inspiratie en zo groeide haar levensgeluk. In plaats van te worstelen met haar nieuwe-ik geeft ze er nu vorm aan. Of eigenlijk de “ik” die al die tijd al in haar aanwezig was.

“Ik kijk met dankbaarheid terug naar deze bijzondere ervaring.

Voel mij nu weer gelukkig. Dankjewel hiervoor Ernestine

Joske Rullens

Ik hoop van harte dat na mij nog veel mensen ondersteuning vinden bij jou”

Het geeft mij enorm veel voldoening dat Joske haar levensvreugde weer in zichzelf gevonden heeft. Ze is een prachtig persoon en straalt haar ZIJN nu weer uit naar anderen. Dat doet mij goed.

Herkenning
Ik hoop dat je herkenning vind in het proces van strijden dat ik hier beschreven heb. Ook als jij geen herseninfarct hebt gehad. Het is om deze reden dat Joske toestemming gegeven heeft dit te delen. Joske heeft een prachtig hart en gunt jou net als ik bevrijding.

Zoveel mensen hebben strijd met de realiteit. Je wilt A en het leven geeft je B. Ik zeg niet dat je niets mag veranderen aan je leven. Juist wel! Alleen zoals ik in mijn eigen leven ook zo duidelijk zie, als je iets heel sterk anders wilt (dan wat ER IS), vormt die wil zo vaak de blokkade tot verandering. Het neerleggen van de Wil/ de strijd kan ruimte geven voor verandering.

Bevrijding
Begrijp je niet hoe (geen probleem dat is juist goed!) je kunt stoppen met strijden? Maar zie je wel in dat je een strijd voert? Word je dan (over een periode van tijd) bewust van de figuurlijke gevangenis die je hebt gecreëerd en dat je zelf de deur weer open kunt zetten en (figuurlijk) naar buiten kunt lopen.

Je zult je kilo’s lichter voelen!

Het openen van die deur is een keuze die je zelf maakt. Dat kan ik niet voor je doen! Maar er zijn wel verschillende manieren waarop ik je kan begeleiden te stoppen met strijden. Kijk eens rond bij het aanbod op mijn website. En speciaal voor mensen met NAH of afasie, klik hier.

Ik kan bij je thuis komen als je dat om (fysieke) redenen het beste uit komt, we kunnen de natuur in gaan en je bent welkom bij mijn ruimte aan huis.

Ken jij iemand die een specifiek een herseninfarct heeft gehad of een andere levensveranderlijke situatie heeft meegemaakt? Deel dit blog dan graag met hen.

Lever jij strijd met kleinere zaken? Groot en klein is relatief. Ze zijn zo groot als je ze zelf maakt, voel je dus welkom bij mij over de strijd die jij voert.

Ernestinecreta
Liefs Ernestine van de Pol

ViaKlank

coaching en healing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s